Yalova Üniversitesi    bilmuh@yalova.edu.tr (0226) 815 54 00

Yalova Üniversitesi Öğrencilerinin Dünya Finali Başarısı

Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Bilgisayar Ağları ve Bulut Bilişim kategorilerinde Türkiye’de birincilik, Avrupa bölgesinde birincilik ve Çin’deki dünya finalinde üçüncülük alarak 120.000 öğrencinin katıldığı Huawei Global ICT Competition yarışmasına damgasını vurdu.

 

Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi ve Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yunus ÖZEN mentörlüğünde yarışmaya katılan Bulut Bilişim kategorisinde Zeynep KUCUR, Bilgisayar Ağları kategorisinde Hilal Elif MUTLU, Kumsal ARSLAN ve Muhammed Emin DELİCE büyük bir başarıya imza attı.

 

Türkiye’de 25 ayrı üniversiteden öğrencilerin katıldığı ülke finalinde birinci olan ekip, Avrupa ülkelerini kapsayan bölgesel finalde de derece aldılar. Çin’in Shenzhen kentinde yapılan, 36 ülkeden katılan 146 ekibin katıldığı dünya finalinde her iki ekip de kendi kategorilerinde üçüncülük aldılar.

 

Yarışma sürecini değerlendiren Dr. Özen, “Öğrencilerimiz geçen yıl Bilgisayar Ağları kategorisinde aldığı dünya üçüncülüğü sonrası bu sene hem Bilgisayar Ağları hem de Bulut Bilişim kategorilerinde dünyada derece aldılar. Dünya finalinde hem ülkemizi hem de Avrupa bölgesini temsil ettik. Katıldığımız toplantılarda da ülkemizi ve üniversitemizi temsil etmenin gururunu yaşadık. Yalova Ünivertesi’sin bir dünya üniversitesi olduğunu kanıtlayan, özverili çalışmaları ile bu başarıya ulaşan öğrencilerimizi kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda bu bayrağı alıp devam ettirecek, daha ileriye taşıyacak öğrencilerimiz için de ilham oldular. Üniversitemiz yönetiminin sürekli desteğini arkamızda hissetmek çok önemliydi. Huawei şirketine de bu fırsatı sağladıkları için teşekkür ediyorum.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

 

Etkinlikte Dr. Yunus ÖZEN, Bilgi İletişim Teknolojileri Yetkinliklerinin Kazanılmasındaki Zorluklar ve Fırsatlar panelinde bir konuşma yaptı. Yarışmacı öğrencilerden Zeynep KUCUR, Çin’de yayın yapan bir sosyal medya haber sitesine teknoloji sektöründe kadın konulu bir röportaj verdi. Yarışmadan sonra Türkiye'nin Guanco Başkonsolosu Mehmet Kurtuluş AYKAN ile de bir araya gelen ekip, Çin kültürünü ve tarihini kapsayan kısa bir gezinin ardından yurda döndü.