Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Tübitak proje desteği kazandı

Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Nidanur Karslıoğlu, Hilal Polat, Aysu Deliahmetoğlu, Ruchan Yalçın, Şehriban Karadağ ve Duygu Algan Tübitak Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında başvurmuş oldukları 3 farklı proje için destek almaya hak kazanmıştır.

Doç. Dr. Adem Tuncer danışmanlığındaki "Batarya Sistemleri için Yapay Zeka Tabanlı Dijital İkiz Uygulaması" projesi Nidanur Karslıoğlu ve Hilal Polat tarafından gerçekleştirilmektedir. Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen danışmanlığındaki "Hafif Nesnelerin İnterneti Cihazları Üzerinde Derin Öğrenme Ağları ile Bitki Tanıma Uygulaması Tasarımı ve Gerçeklenmesi" projesi Aysu Deliahmetoğlu tarafından, "Kenar Cihazlarda Kubernetes Kümesi ile Dağıtık Akıllı Şehir Uygulaması Tasarımı ve Gerçeklenmesi" projesi ise Ruchan Yalçın, Şehriban Karadağ ve Duygu Algan tarafından gerçekleştirilmektedir.

Öğrencilerimizi ve danışman akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.