Yalova Üniversitesi    bilmuh@yalova.edu.tr (0226) 815 54 00

Bölümümüz Ders Planı Güncellendi!

Öğrencilerimizin dört yıl boyunca alacağı dersleri içeren ders planı bölüm başkanımız Prof. Dr. Murat Gök, asistanlarımız Arş. Gör. Emine Cengiz ve Arş. Gör. Emre Sadıkoğlu'nun kapsamlı çalışmaları neticesinde yenilendi. Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinin bilgisayar mühendisliği bölümlerindeki ders planlarının incelenmesi sonucunda güncel bir ders planı hazırlandı.

Yeni ders planı 2023-2024 Eğitim Öğretim yılından itibaren bölüme başlayan öğrenciler için geçerli olacaktır.

İlgili ders planı aşağıdaki değişikleri içermektedir. Ders planının tamamına erişmek için tıklayınız.

İkinci Yıl Zorunlu Derslerde Yapılan Değişiklikler

1.            Yöneylem Araştırması dersi kaldırıldı. Yerine Diferansiyel Denklemler dersi getirildi.

2.            Elektrik Devre Temelleri dersi kaldırıldı. Yerine Elektronik Devreleri dersi getirildi.

3.            Elektronik Devreleri dersi 3. yarıyıla alındı. Yerine Mikroişlemciler dersi getirildi.

4.            Object Oriented Programming 2 dersi kaldırıldı. Yerine Sistem Programlama dersi getirildi.

5.            Object Oriented Programming 1 derisinin adı Object Oriented Programming olarak değiştirildi.

6.            6. yarıyılda olan Sistem Programlama dersi 4. yarıyıla alındı.

7.            3. sınıf teknik seçmeli Programlama Dilleri dersi zorunlu ders olarak 4. yarıyıla alındı.

8.            Programlama Dilleri dersinin kredi ve AKTS puanları güncellendi.

Üçüncü Yıl Zorunlu Derslerde Yapılan Değişiklikler

9.            Veri Tabanı Yönetim Sistemleri dersi kaldırıldı. Yerine AKTS puanı güncellenerek 4. sınıf teknik seçmeli Yapay Zeka dersi zorunlu ders olarak getirildi.

10.          Yapay Zeka dersinin kredi ve AKTS puanları güncellendi.

11.          6. yarıyılda olan Sistem Programlama dersi yerine Teknik Seçmeli Ders 3 getirildi ve AKTS puanları güncellendi.

12.          Makina Öğrenmesi dersinin kredi ve AKTS puanları güncellendi ve dersin adı Makine Öğrenmesi olarak değiştirildi.

13.          Biçimsel Diller ve Otomato Teorisi dersinin İngilizce içerikle işlenmesi kararlaştırıldı ve dersin adı "Automata Theory and Formal Languages" olarak değiştirildi.

14.          Signals and Systems dersinin Türkçe içerikle işlenmesi kararlaştırıldı ve dersin adı "İşaretler ve Sistemler" olarak değiştirildi.

15.          İşaretler ve Sistemler dersinin AKTS puanları güncellendi.

16.          İşletim Sistemleri dersinin İngilizce içerikle işlenmesi kararlaştırıldı ve dersin adı "Operating Systems" olarak değiştirildi.

Dördüncü Yıl Zorunlu Derslerde Yapılan Değişiklikler

17.          Sayısal Veri İletişimi dersi yerine Bilişim Sistemleri Güvenliği dersi açıldı.

Üçüncü Yıl Teknik Seçmeli Ders Havuzunda Yapılan Değişiklikler

18.          Veri Tabanı Yönetim Sistemleri 3. sınıf teknik seçmeli ders olarak eklendi.

19.          Veri Tabanı Yönetim Sistemleri dersinin kredi ve AKTS puanları güncellendi.

Dördüncü Yıl Teknik Seçmeli Ders Havuzunda Yapılan Değişiklikler

20.          Bioinformatik dersinin adı Biyoenformatik olarak değiştirildi.

21.          Makina Öğrenmesi dersi seçmeli ders havuzundan kaldırıldı.

22.          Yapay Zeka dersi seçmeli ders havuzundan kaldırıldı.

23.          Genetik Algoritmalar dersi seçmeli ders havuzundan kaldırıldı.

24.          Bilgisayar Destekli Devre Tasarımı dersi seçmeli ders havuzundan kaldırıldı.

25.          Dağıtık Sistemler dersi seçmeli ders havuzundan kaldırıldı.

26.          Derleyici Tasarımı dersi seçmeli ders havuzundan kaldırıldı.

27.          Biyomedikal Veri İşleme dersi seçmeli ders havuzundan kaldırıldı.

28.          Yöneylem Araştırması dersi seçmeli ders havuzuna eklendi ve AKTS puanı güncellendi.